Cuma, Ağustos 17

Samsung Galaxy SIII(i9300) Sıkça Sorulan Sorular Rehber


KULLANIM KLAVUZLARI


*Samsung Galaxy S3(i9300) Türkçe Kullanım Klavuzu
*Samsung Galaxy S3(i9300) İngilizce Kullanım Klavuzu
 

HAREKET İPUÇLARI-EXTRA


 

KULLANICILARIMIZIN BATARYA KULLANIM SÜRElERİ


    

Şarjımın Uzun Süre Gitmesi İçin Ne Yapmalıyım?Tıklayınız(by @NomadCRY ) 

SIKÇA SORULAN SORULAR-(SSS)


1) Telefon kapalıyken alarm neden çalmıyor? 
Cevap= Cihaz kapalı iken hicbir akilli telefonda alarm çalmaz. 

2) REvizyon numarasını nasıl öğrenebilirim? 
Cevap=Telefon kısmından *#2222# tuşlayarak. 

3) Google play storedan indirilen bir oyun nasıl silebilirim? 
Cevap= ayarlar>uygulamalar(uygulama yöneticisi) ve kaldır. 

4) Kilit ekranındaki öğeleri nasıl değiştirebilirim? Cevap= ayarlar/güvenlik/kilit ekranı seçenekleri/kısayollar 

5) Uyumlu navigasyon uygulaması önerir misiniz? Cevap= Sygic navigasyon şuan için yeterlidir. 

6) Telefonun şarjı tam bitmeden tekrar şarja takıyorum bir şey olur mu? Cevap= Hayır bir şey olmaz . Gönül rahatlığı ile tak çıkar yapabilirsiniz. 

7) Odin programı telefonumu neden görmüyor? Cevap= Öncelikle bilgisayarınıza Kies kurunuz. 

8) Cihaz tek elle kullanılabiliyor mu? Cevap= Avuç içine rahat oturan bir dizaynı var.Eğer eliniz büyük ise tek elle rahat kullanabilirsiniz 

9) Odin Programını nereden indirebilirim? Cevap= Odin Programını Buradan İndirebilirsiniz 

10) Orjinal Rom nereden indirebilirim? Cevap= SamMobile 

11) Arkadaşlar telefon avi veya mkv dosyalarını oynatabiliyormu? Cevap= Tabii ki. 1080p mkv yı dahi standart oynatıcısı oynatabiliyor. 

12) Tavsiye edebileceğiniz bluetooth kulaklık hangisidir ? Hem müzik dinlemek hemde telefonla konuşabileceğimiz bir model .? Cevap= Samsung HS3000 

13) Kamera Sesli çekim modunu aktif etme. Cevap= Uygulamalar / Ayarlar / Dil ve Giriş /Uygulamalar İçin Ses Komutları menüsünden Gelenaramalar – alarm - kamera ve müzik çaları aktif edip daha sonra bunları sesle kontrol edebiliyorsunuz. 

14) Galaxy S2 için olan hdMı kablosunu S3 için kullanabilirmiyim? Cevap= Hayır. 

15) Video çekerken fotoğraf çekme butonu çıkmıyor. Cevap= Kamera / Ayarlar/ (en altta) Sıfırla seçeneğini seçerek en kısa yoldan tekrar getirebilirsiniz. 

16) Ekran parlaklığı neden sürekli değişiyor? Cevap= Parlaklığı Otomatikten manuel e alınız. 

17) İnternete girdiğimde ekran parlaklığı neden kısılıyor? Cevap= Web browsersan ayarlar kismindan ekran parlikligini ayarlayabilirsiniz. 

18) Telefonda nasıl Caps (Ekran görüntüsü) alabilirim? Cevap= 
- Elinizi yan tutup ekranın sağından soluna sürükleyerek 
- Kilit + home tuşuna basılı tutarak. 

19) Gmail de gelen maildeki resimler neden gözükmüyor? Cevap= Gmail–>Menü–>Genel ayarlar–>İletideki resimleri gizle (yada gizleme) 

20) Telefonuma müzik nereden indirebilirim ? Cevap= Markette Sınırsız Müzik adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. 

21)Hotmail hesabımda maillerime baktığımda resimli maillerimi açarken maildeki resimlerimi göstermiyor. Ta ki mail sonuna gidip “Daha fazla ayrıntı için yükle” ye tıklarsam, o zaman resimleri gösteriyor. Sorun nedir? Cevap= Hotmail de ayarları yaparken manuel kurumu seçin ve ayarların içinde pop3 sunucusunu seçin ve kurulumu bitirin arkasından mail ayarlarına girerek resimleri göster ikonunu işaretleyin böylelikle mailler normal göründuğu gibi açılsın. 

22) Saatte geri kalma problemi yaşıyorum neden? Cevap= 
Tarih ve saat ayarlarına gelin, 
Otomatik tarih ve saat işaretli olsun. 
Otomatik saat dilimi işaretsiz olsun. 
Saat Dilimini: GMT +03:00, Doğu Avrupa Yaz Saati’ ne ayarlayın. 

23) Menüde klasör oluşturulmuyor mu ? Cevap= 
-Klasör oluşturuluyor..herhangi bir ana ekrandayken (ekranda klasör için yer olsun yeter ki) sol daki menü tuşuna dokunuyorsunuz, orada klasör oluştur seçeneği var.klasör hemen oluşuyor, sonra klasöre dokunduğunuzda üstte ismi yazıyor oradan ismini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Daha sonra uygulamalardan istediğiniz uygulamayı basılı tutup klasöre sürüklediğinizde klasörün içine giriyor. 
-Uygulamalar kısmını açın soldaki menü tusunun yanındaki tuşa basın düzenle ye tıklayın sonra klasöre atmak istediğiniz uygulamaya uzun basın sol altta klasör ikonu gozukecek oraya surukleyin uygulamayi. 

24)Bildirim seslerini nasıl değiştirebilirim? Cevap= Telefonu pc ye bağlayıp Notifictian klasörünün içine ses dosyası atarak 

25) Fotoğraf çektikten sonra yüzleri sarı kare içine alıyor telefon. Onu iptal edebilirmiyiz? Cevap= Resim açıkken Seçenekler-Yüz imi-Kapalı. 

26) Svoice Nasıl Kapatabilirim? Cevap= svoice yi uygulamalardan açın sol alttaki dokunmatik menü tuşuna basın çıkan settings/launch s voice deki tıklamayı kaldırın. 

27) Home tuşuna basınca ana ekran geç geliyor neden? Cevap= Sorun yazılımsaldır. Svoice uygulamasını kapattığınızda sorun gidecektir. 
Videolu anlatım=[link]hZpYM-8UTSE&feature=related[/link] 

28) Sürüş modu ne işe yarar? Cevap= Sürüş modunda telefon size gelen mesajları vs. direk okumaya başlar. 

29)Eşitleme Neye Yarıyor? Cevap= 
Sistme tanıttığın gmail, facebook, mail hesabı vs hesaplarını yeni güncelleme, mail var mı vs. diye sürekli kontrol ediyor. Normalde de bunu kaç saatte veya kaç dakikada bir yapılacağına dair ayarlar var. 
Yalnız pil harcamasını artıracağını özellikle belirtelim. 

30) Arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatabilirim? Cevap= Ortadaki fizikse l tuşa uzun sure basman gerek oradan görev yöneticisine tıklayarak. 

31) Telefonda not defterini göremedim? Cevap= S memo uygulamasına girip artıya basın. Telefonla görüşürkende menü tuşunu açtığınızda seçeneklerde çıkar… 

32) Şarj azaldıgında uyarı sesı veriyor. Bunu nasıl kısarım? Cevap= Ayarlar/Ses/Genel/Ses Düzeyi kısmından kısabilirsiniz. 

33) Telefon hangi sim kartını destekliyor? Cevap= MicroSim 

34) S voiceyi açınca network error.Please try again yazıyor hiç bir komut işlemiyor neden? Cevap= s Voise çalışması için internet bağlantın açık olması gerekiyor 

35) Sesin karsi tarafa parazitli veya boguk gidiyor. Neden? Cevap= Telefon (tuş takımı menüsü)/ (sol alttaki ayar listesi tuşuyla) Arama Ayarları/ Ek Ayarlar /Parazit Azaltma 

36) Mesaj yazarken sesli mesaj yazma tuşunu bulamıyorum. Cevap= Klavye de ayarlar tuşu vardir ( papatya seklin de ) O simgeye basili tut..Mikrofonu goreceksin…Mikrofonu sec…. 

37) Mobil internetini wireless olarak nasıl paylaşabilirim? Cevap= Ayarlar – diğer ayarlar- bağ ve taşınabilir wi fi alanı 

38) Ram kullanımı konusunda beni bilgilendirirmisiniz 1gb yeterli oluyormu yoksa sıkıntı yaratıyor mu? Cevap= Evet ram şuan için yeterlidir. Akıllı ram yönetim sistemi ics ile geldiği için siz ne yaparsanız cihaz hafızasına alıyor ve en çok kullandığınız uygulamaları ram üzerine transfer edip size hızlı şekilde sunmaya çalışıyor… Cihazın RAM’i yeterli… 

39) 3G yi kapatıp yeri geldiğinde açmayı nerden yapıyorsunuz, bunun bir kısayolu var mı acaba? Cevap= ayarlar-diğer ayarlar-mobil ağlar-şebeke modu – yalnızca gsm 

40) Usb ile şarj mümkün mü? Cevap=Evet 

41) Msn ve Facebook uygulamalarını nerden indirebiliriz ? Cevap= Google Play de mevcut 

42) Maviyi almayalım mı? Sorunlu mu? Cevap= 
Hayır sorun yok mavilerde. O bozuk olan kapaklar piyasaya dağıtılmadan toplatılıp yok edilmiş. 
Şöyle düşünün bir kapak üreten bandınız var bu banddan 1.000.000 tane kapak ürettininz bunun 600.000 tanesi bozuk çıktı. Baktınız bu 600.000 kapak bozuk hemen imha ettiniz ve üretim bandını yenilediniz tabi dağıtımlarınız 2-3 hafta aksadı olay bu. 

43) Benim telefon ne youtube den ne de başka bir yerden video oynatmıyor. Cevap= Google play den adobe flash player yükleyin. 

44) Ekranı titreyerek kademe kademe kapanıyor. Cevap= Akıllı bekleme özelliğini devre dışı bırakırsa titremeli ekran kararması sona erer… 

45) Telefonum ısınıyor Normal mi? Cevap= Evet gayet normal. Çünkü elinizdeki akıllı telefon. Her akıllı telefon ısınır. Fanı yoktur. 

46) Güncelleme neden hala gelmedi? Cevap= Yavaş yavaş bölgesel olarak geliyor güncellemeler paniğe gerek yok:) 

47) GPS ten bağlandığında ne üzerinden bağlanmış oluyor, internet paketim var ondan mı gidiyor? Cevap= Gps kullanımında GPS ile uydu bağlantısı kuruyorsun, internet paketinden gitmez. 

48) Ben telefonumu Wİ-Fi olarak kullanıp internet paketimle evdeki pc ile internete nasıl girebilirim? Cevap= 
ayarlar-> kablosuz ve ağ (diğer ayarlar)-> bağ. ve taşınabilir Wi-Fi->Taşınabilir Wi-Fi =on konumuna getir. Verilen Wi-Fi noktası ile PC’den bağlan 

49) Telefonumu yeri geldiğinde 3G ye yeri geldiğinde normal bağlantı haline nasıl alabilirim? Cevap= ayarlar -> kablosuz ve ağ(diğer ayarlar)-> mobil ağlar-> şebeke modu 

50) Suya dokunma görüntüsü veren efekt kayboldu tekrar nasıl düzeltebilirim? Cevap= 
Güvenlik
Güvenlik

51) Müzik çalarında müzik meydanı bölümünde heyecanlı, tutkulu vs çalmıyor. Neden? Cevap= 25 parçadan az olunca o bölüm aktif olmaz. 25 parçadan fazla ama hala gözükmüyorsa seçenekler-kütüphaneyi güncelleye basınız. 

52) Ana ekrandaki hava durumu ve saat widgetin de semt olarak kendi semtim yazmıyor nasıl düzeltebilirim? Cevap= widgeti tıkla çıkan ekranın sağ üstünde kocaman bi + işareti var ona bas ve semtini seç o kadar. 

53) GPS’ in hep açık kalmasının bir zararı var mı? Cevap= Hayır. Herhangi bir ücrete tabi değildir. Sadece şarjın çabuk bitmesine neden olur. 

54)Ekranı nasıl test edebilirim? Cevap= *#0*# 

55) Arkadaslar telefonun dns ayarlarini nasil degistirebiliriz ? Cevap= Wifi a gel ordan hangi bağlantıya bağsaniyorsun o bağlantının uzerine uzun bas ağı değiştirin de ip ayarlarını statik yap en altta dns ayarlarini degistir ve kaydet. 

56) Ana Ekranımda Suyun üzerinde Kayan Yazı Şeklinde Yahoo News var.Ancak kaldıramıyorum. Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-bilgi şeridini kapat 

57) Ev ekranına facebook twitter widgeti ekleyince internete bağlı olmasada şarja etki eder mi? yani boş ekrandan farkı olur mu? Cevap= Widgetlerin etkisi yoktur. Sadece arka planda calisiyorsa ram yer bu da bir miktar sarj tuketmesine neden olur. 

58)Hafıza kartı öneriniz var mı? Cevap= Bunu tavsiye ederiz. Kullanan ve alan arkadaşlar var. 
64GB Sandisk Class 10 

59) Browserda ios da status bara tiklayinca en tepeye gidiyor, s3 de nasil? Cevap= İki kere telefonun tepesine vurun 
Eğer bu özelliğiniz kapalı ise Bu özelliğin çalışabilmesi için; Ayarlar->Hareket Sekmesine gelip, Hareketleri açmayı unutmayın.(Teşekkürler @AnGets) 

60) Wireless modemime bilgisayarımdan bağlanabildiğim halde telefonumdan bağlanamıyorum. Cevap= Modem şifreleme tipinizi WPA dan WEP olarak değiştiriniz. 

61) Su dalgasının olduğu ekranda bazen titremeler oluyor görüntü titremeleri neden? Cevap= Sadece çiçeğin olduğu kısımda göz yanılgısı ile oluşan bir görüntü.Ekranda sorun yoktur. 

62) Titanium Backup (emre06.4shared.com) nedir? Cevap= Cihazınız Root’lu ise cihazdaki tüt sistemin bir yedeğini oluşturabilirsiniz. Veya sadece yüklediğiniz uygulamalrın bir yedeğini oluşturabilir ve cihazınız çöktüğünde/yeni rom yüklediğinizde bu uygulama ile tüm uygulamalarınızı geri yükleyebilir (istediklerinizi seçebiliyorsunuz) ve uygulamada kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dropbox ile entegre şekildede kullanabilir ve yedeklerinizi dropbox’a otomatik aktarılmasını sağlayabilirsiniz. 

63) S-voice 'i tuşa dokunmadan kullanmayı nasıl yapıyoruz? Cevap= ayarlar kısmından ses ve giriş özelliklerine giriyorsun ardından wake up command tanimliyosun sonra kilit ekranında aradığınız kelimeyi söyleyince direk s. Voice açılıyor. 

64) Mesajlasırken telefonu kulağa tutulduğunda otomatik kişiyi aramıyor neden?. Cevap= Ayarlar/Hareket sekmesinde Dogrudan Arama secenegi aktif olmasi gerekiyor. 

65) Jig S3 de çaışır mı?. Cevap= Evet çalışıyor. 

66) Dalga efektine dokunduğumda su sesi çıkmıyor Neden? Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-dalga efekti . Not:Ayrıca telefonunuz sessizde olmayacak. 

67) Çektiğim fotoğraflar otomatik olarak google + da yayınlanıyor. Nasıl kapatabilirim? Cevap= google+ dan ayarlar>hızlı yükleme kapalı konumuna getiriniz 

68) OTG nedir? Nasıl kullanılır? Bu telefona klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi? (Teşekkürler @NomadCRY) 
Cevap= OTG telefonunuza harici harddisk, flash disk USB bağlayabilmenizi ve içeriğini görebilmenizi sağlar. İşte bu telefonu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden biridir. Bir seyahatte yanınıza alın harddiskinizi takın telefona ve müziğinizin, videolarınızın keyfini çıkarın Bu özelliği kullanmak için bir aparat alınması gerekir. Bu konudan aparatı alabilirsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_50035827/tm.htm 
Örnek Video Link 

69)Görüntülü konuşma yapabilirmiyim? Cevap= Evet yapabilirsiniz. 3g nin açık olması şart. Ayriyetten Skype programını öneririm. 

70)Şarjımın uzun süre gitmesi için ne yapmalıyım? @NomadCRY Cevap= Buraya tıklayarak ilgili konuyu inceleyiniz 


GALAXY S3 CONNECTIVITY USB OTG KABLOSU

Andorid OTG USB kablosu ile yapabilecekleriniz.

 


Galaxy S3 Ayrıntılı 1.5 saatlik Video İnceleme(by NomadCRY)



Galaxy S3 PARÇALARI SÖKME/TOPLAMA Rehberi



TÜM RESMİ aksesuarLAR



TAVSİYE OYUNLAR


TAVSİYE PROGRAMLAR


NOT: Program başlıklarına tıklayarak GOOGLE PLAY adreslerine ulaşabilirsiniz! 

Sygic: gps Navigation 

Samsung Galaxy s3 ile uyumlu stabil ve şimdilik en iyi Navigasyon programıdır. Hızlı, kararlı ve güncel Türkiye haritasına sahiptir. 
Daha fazla bilgi için PM atınız. 
(Video Tanıtım Link) 

Light Flow - LED Control 

Samsung Galaxy s3 deki sol üst köşedeki led uyarı ışığının rengini istediğiniz bildirime istediğiniz rengi atayabiliyorsunuz. 
(Video Tanıtım Link) 

Evernote 

Not almanız için biçilmiş kaftandır. Gelişmiş üstün özellikleri mevcuttur. Yazılı, sesli, ekran alıntılı notlar alabilirsiniz. Arama seçeneği ile notlarınız arasında arama yapabilirsiniz. 
(Video Tanıtım Link) 

File Expert 

Dosya yöneticisi programıdır. Şu ana kadardi en güzel ve olmazsa olmaz programlardan dır. Tüm formatları ve paylaşım tiplerini destekler. En önemlisi Galaxy s3 için NFC ile tüm dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. 
(Video Tanıtım Link) 

Solid Explorer Beta 

Güzel bir dosya yöneticisi programıdır. ZİP, RAR ve Tar uzantılarını destekler. Ayrıca FTP üzerinden dosya paylaşımı sağlar. Dropbox ile entegredir. 
(Video Tanıtım Link) 

AirDroid 

Şiddetle önerdiğim bir uygulama. Bu uygulama ile cihazı Tarayıcı aracılığı ile herhangi bir bilgisayardan (aynı ağa bağlı) bir şifre ile kontrol edebilirsiniz. 
Neler yapabilirim? 
* Webden indirdiğiniz uygulamaları cihaza direkt kurabilirsiniz. 
* Cihaza dosya gönderebilir veya resimlerinizi zipli bir dosya halinde alabilirsiniz. 
*Kısacası cihazınızı bilgisayarın web tarayıcısından kontrol ediyorsunuz. 
(Video Tanıtım Link) 

Set DNS (Teşekkürler @Adnan008) 

İster wifi ister 3g olsun dns ayarlarınızı hızlı ve kolay biçimde değiştirmenize olanak sağlayan root gerektiren her telefon açıldığında otomatik ayarlayan bir programdır. 

Chrome Beta 

Alternatif tarayıcı programıdır. Fakat Galaxy s3 ün kendi tarayıcısı bence yeterlidir. Kullanmak isteyen olursa diye ekledim. Not: Şimdilik Flash Player DESTEKLEMİYOR. 

TAVSİYE ROMLAR


-Slim ICS (SGS3) - Clean, Simple & Fast (63MB) (Teşekkürler: @Adnan008) 

KAMERA


Sarsıntı Önleyici Özelliği Kapalı ve açık durumu arasındaki farkı anlatan video





74 yorum:

  1. soru sorma yerini bulamadım. ben galaxy s3 kullanıyorum. kayd ettiğim kişileri rehberimde göremiyorum. sadece msj yazarken yardımcı olrak çıkıyorlar. aramak istedipimde rehberim boş gözüküyor.nasl düzelte blrm acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehberden ayarlara girip "sadece telefonu olan kişiler" kısmını işaretlerseniz sorununuz çözülecektir.

      Sil
    2. Merhaba soru giriş yeri bulamadım, Samsung çift hatlı s7562duos kullanıcısıyım öğrenmek istediğim whatsaptan engelleyerek rehberden silmeye çalıştığım numarada "bu kişi birden fazla hesaptan bilgi içeriyor.Salt okunur hesaplardan alınan bilgiler silinmeyecek,kişi listenizde gizlenecektir" uyarısı veriyor.Ben bu numaralara nereden ulaşabilirim.

      Sil
  2. samsung S3 dùn aldim ilk kurulumda e-mail sordu bende iki tane vardi birini yaptim ama $imdi diger e-mailimi koymak istiyorum nasil yapabilirim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon ayarları> Kişisel> Hesaplar ve senkronizasyon kısmından istediğiniz hesabı ekleyip kaldırabilirsiniz.

      Galaxy Android Destek

      Sil
  3. peki s3 te ıp tv izlemek istersem neler yapmalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle bir uygulama önerebilirim
      https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&feature=search_result

      fakat istediğiniz bu değilse sorununuzu daha açık bir şekilde sorarsanız yardımcı olmaktan memnun olurum.

      Galaxy Android Destek

      Sil
  4. Surus modunda turkce ses efektini nasil indirebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıda linkten indirip daha sonra Talkbacki aktif hale getirmeniz gerekiyor.

      https://play.google.com/store/search?q=Svox+Turkish&c=apps

      Sil
  5. S3 u aylardir kullaniyorum fakat rehberdeki kiseri isimleri ile yani sesli olarak ara deyip arama yapamiyorum aceba byle bir ozelligi varda ben mi kullanamiyorum lutfen yardimci olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Telefonun altındaki butonu telefon açıkken iki kere basın voice talk açılacaktır daha sonra call kısmına girin daha sonra call rehberdeki kişi ismi olarak konuşursanız arayacaktır.

      Sil
    2. Ben de öyle yapıyorum ama hi galaxy veua saçma sapan bir şeyler yyazıyor

      Sil
    3. malesef uygulama türkçe değil.
      Call yazan yere basıp arkasından rehberde kayıtlı olan kişi ismiyle telefona konuşursanız kişiyi arayacaktır.

      Sil
  6. Merhaba arkadaslar telefon ekraninda olan hava durumu ve saat kismini bilmeden cop kutusuna attim onu nasil ger dondere bilirim. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      -Ekranın sağ altında "Uygulamalar"a girin.
      -Açılan pencerede yukarıda sağ üstte Widget'lar yazar ona basın.
      -Daha sonra kaybettiğiniz saati ve hava durumu bulun üzerine basıp ana ekrana getirebilirsiniz.
      Ayrıca bu Widgetlar kısmındaki her şeyi ana ekranda kullanabilirsiniz, deneyin.

      Herhangi başka bir sorunuz olursa buradan çekinmeden sorabilirsiniz.

      Sil
    2. Tesekkur ederim oldu

      Sil
  7. indirdiğim uygulamayı masa üstü kısayolunu silebiliyorken uygulamalar sekmesinden silemiyorum.konuyla ilgili yardımcı olursanız çok sewinica...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamalara girin daha sonra telefonun altındaki "geri tuşu değil de diğer tuşa" basın bir pencere açılır

      oradan "Kaldır"a bastığınız zaman her uygulamanın üstünde bir "X" belirir.

      Bundan sonra istediğiniz uygulamanın üstüne basarak kaldırabilirsiniz.

      Sil
  8. merhaba, ekranı ikiye bölme aktif halde iken solda çıkan yarım dire şeklindeki panele program eklmek istiyorum ama yapamdım.böyle bişi mümkün değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, S3te çoklu program kullanımı sadece belli başlı programlarda mümkündür fakat telefonunuzu "ROOT" yaparsanız istediğiniz uygulamayı ekleyebilirsiniz.

      Kolay Ulaşımdan Root nedir ve nasıl yapılır konularını incelemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  9. wi-fi sorunu yaşıyorum telefonum (s3) hiçbir kablosuz ağı görmemeye başaladı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihazı görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil fakat ben sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu düşünüyorum. İşinden anlayan bir telefoncuya göstermen iyi olacaktır.

      Sil
  10. arkadaslar s3 te galerıden herhangı bor fotograf acınca acar acmaz ekran kapanıp ana menuye donuyor fotograflara bakamıyorum sebeb ne olabılır

    YanıtlaSil
  11. rehberimi bilgisayarıma nasıl aktarabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefonunuzu ilk açtığınızda sizden bir mail istemiştir. google.com/contacs buraya o mail adresiyle girin muhtemelen karşınıza çıkacaktır. eğer olmazsa farklı yöntemler önereyim.

      Sil
  12. Telefonu ilk aldığımda rehberde bazı kişilerin WhatsApp veya ChatOn hesapları birleşmemişti. Bende alt alta olan bu bilgileri birleştirmeyi beceremedim ve silmek istedim. Sistem gizlediğine dair uyarı verdi. Şimdi kişiye katı keşfettim ve öğrendim ancak gizlenenleri bulamıyorum yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,

    Rehbere girin, telefonunuzun sol alt butonuna basın ve seçenekler açılsın oradan "görüntülenecek kişiler" kısmına girin. Tüm kişileri seçerseniz gizli olanlar görünecektir.

    YanıtlaSil
  14. İlginize teşekkürler ancak bu işlemi yapmama rağmen görüntülemiyor. Başka bir yöntemi var mı. Eğer tam tarif edemediysem mevcut bir kaydı kişi ayır yapıp silerim ve verdiği uyarıyı tekrar size yazabilirim.
    Bir de telefonda genel bir sesleri sessiz yapma özelliği var. rehberde seçtiğim kişilere zil sesi atayabiliyorum ancak seçili kişiyi sessiz yapamıyorum. Bunun da bir yolu var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk sorunuzu tam anlayamadığım için net bir çözüm söyleyemiyorum. "kişiyi kat" seçeneğini deneyiniz.
      eğer olmadıysa söylediğiniz resmi gönderebilirseniz sevinirim.

      ikinci soru için tek bir kişiyi sessiz yapmak telefonun kendinde olan bir özellik değil zaten bunun için kişi aradığı zaman sessize al diye bir seçenek koymuşlar. fakat markette biraz araştırırsanız belki kara liste mantığında çalışan sessize alma uygulaması bulabilirsiniz.

      İyi günler.

      Sil
  15. Usten acilan bildirim cubugu ksyboldu. Yani bildirim cubugunu indiremiyorum. Nasıl düzeltilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunun bir çok nedeni olabilir.
      birinci olarak telefonunuza herhangi bir ROM kurdunuz mu veya kendiniz indirerek versiyon güncellediniz mi?
      telefonu aldığınızdan beri yazılım olarak hiç bir işlem yapmamanıza rağmen mi bu olay oldu?

      bu sorulara cevap verirseniz net bir çözüm söyleyebilirim.

      Sil
  16. 3 aylık bi s3 kullanıcısıyım.başlarda hiç bi sıkıntı yoktu fakat gün geçtikçe telefonun şarz olma süresi uzmaya başladı.şuan ise geldiğim nokta akşam yatıyoken %10 da takıp 7-8 saat sonunda sabah uyandığımda ise %60-70 gelebiliyor ancak.wifi, gps aklıma gelen herşeyi kapatıp şarza koymama rağmen bu halde... sürekli açık kalan bi program mı var ya da bu sebep olabilir mi ya da bununla ilgili yapabiliceğim ya da mevcut kullanımımla ilgili yaptığım bir yanlış var mı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun bataryayı yanlış kullanmakla alakalı, örnek vermek gerekirse telefonu arabada gps olarak kullanırken bir yandan da şarj ederseniz batarya bir süre sonra işlevini yitirir. batarya %30un altına düşmediği sürece şarja takmamak batarya ömrünü uzatır. imkanınız varsa bataryayı başka bir s3'te deneyin ya da kendi telefonunuzda başka bir batarya deneyin sonuca göre yeni bir batarya alırsınız.

      Sil
  17. Ben Google Play store müzik indirme programı indirdim indirdiğim müzikler müzk çalarda gözükmüyor. Uygulamayı yapan arkadaşa bu soruyu sordum kütüphane güncellemsi yapın diyor. Ben müzik meydanından kütüphane güncellemsei yaptım ve yine olmadı başka nasıl güncelleyebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok müzik indirme uygulaması var ki sorunun yazılımsal veya telefonla ilgili olduğunu söylebilmem için uygulamanın ne olduğunu bilmem gerekir.
      Mp3 indirme olarak bunu tavsiye ederim. kütüphaneyi güncellediğinizde hemen bulur. https://play.google.com/store/apps/details?id=org.goldennuggetapps.simpledl&hl=tr

      Sil
  18. hem çalıp hem titreme özelliği var mı ? varsa nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlar/ses/Zil sesi ve bildirimler altından "Çalarken titret" kısmına tik koyun.

      Sil
  19. merhaba arkadaşlar bende s3 kullanıyorum bu günlerde ekranı actıgımda kırmızı ışık köşede cıkıp kayboluyo galeriye falan girdigimdede öyle ama dosyanın icine girdimmi bu hatayı göstermiyor nedendir peki bu sorun rica etsem ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon sıkıntısız çalışıyorsa takılmayın öyle ayrıntılara. geçer.

      Sil
    2. güncelleme yapın mesela.

      Sil
  20. Merhaba s3 umde uygulamalar/ ayarlar /dil ve giris bolumunde uygulamalat icin kontrol bolumu yok ( kamera,muzik calar ) needen yok biri yardim etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil ve giriş bölümü adı üstünde dil ve giriş(yazı,ses) ayarlarını içerir bu yüzden kamera, müzik çalar gibi ayarlara ulaşamazsınız. sorununuzu daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabilirim.

      Sil
  21. Merhaba ben kız arkadaşımla buluşmadan önce tüm listemi siliyorum o ne yapıyorsa bana gözstermeden bişey yapıyo anlamadım gitti tüm aradıklarım konuştuklarımı bulabiliyor . Bu nasıl yapılıyor yazarmısın..Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu durumda bir kaç şeyi kontrol edin, kız arkadaşınız telefonunuza, kayıtları tutan bir uygulama yüklemiş olabilir veya sizin silerken unuttuğunuz başka bir kayıt kısmı olabilir. arkadaşınız telefon konularıyla çok yakın biri değilse muhtemelen basit bir çözümü vardır. kullandığınız telefon modelini yazarsanız daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

      Sil
  22. Merhaba, s3 ümü yurt dışından getirdim ve kullanmay abaşlayalı 1 hafta oluyor öyle çok program ve oyunda yok fakat aradan süre geçip telefondaki programları açarken özellikle rehberde çok oluyor 3-4 saniye bekletiyor sonra açılıyor rehber acaba neden kaynaklanıyor bilgi verebilirmisniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız bir uygulama ve oyun telefonun RAM belleğini fazla yoruyor olabilir. çok uygulama olup olmaması pek bir şey ifade etmez. tek bir uygulama bile telefonu yavaşlatabilir.

      google playden virus scanner indirin telefonu taratın ayrıca facebook, twitter, foursquare, instagram gibi uygulama/oyun dışında güvenmediğiniz ya da kaynağı güvenilir olmayan uygulama/oyunları silerek tekrar deneyin.

      sorun çözülmezse tekrar yazın.

      Sil
  23. S3 kulaniyorum teli normalde kulanirken internet te veya konusma yaparken uyarı sesi veriyor aynen şarja takarken ki ses gibi nasil cozebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herhangi bir uyarı çıkmıyor mu?

      Sil
    2. Bende de birkac gundur ayni sorun var herhangi bir uyarida cikmiyor ama uyari sesi veriyor ses bolumunu kontrol ettim orada sorun yok gibi..... yanliz tlf takilip bir msj ayni kisiye alti kere yolamis o ses ondan sonra oldu.....tlf acip kapattim ama duzelmedi

      Sil
    3. versiyonunuzu güncellemenizi öneririm.

      Sil
  24. S4 kullanıyorum rehberimde bir kişinin ismini yanlış kaydetmişim bu kişinin rehberde whatsapp kaydıda vardı kişiyi silip yeniden kaydetmek istedim whatsapp kaydını silerken salt okunur hesaplardan kişilerinizi silemezsiniz ama gizleyebilirsiniz gibi birşey çıktı daha sonra bu kişiyi silip yeniden kaydettiğimde rehberimde whatsapp kaydı çıkmıyor sorunu nasıl çözebilirim?

    YanıtlaSil
  25. Hayir sadece uyari sesi veriyor sinir ediyor bulamadim da noldugunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. versiyonunuzu güncellemenizi öneririm.

      Sil
    2. Bu konuda acemiyim versiyon güncelleme nasıl oluyor acaba şimdiden teşekkürler. ..

      Sil
  26. slm samsung s3 kullanıyorum telefonu fabrika ayarlarına geridön dedim bunu yapmadan önce rehberi sekronize ettim ama rehber tekrar gelmedi rehberi tekrar nasıl yüklerim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bide sekronize yapmasan bile otomatik Google hesabın sekronize yapıyomuş son bir ay içinde rehberde ekli olanları tekrar yükleye biliyomuşuz doğrumu bu bilgi tşk

      Sil
    2. Rehbere girin, ayarlardan görüntülenecek kişileri seçin oradan Google olarak seçip kaydedin eğer kendisi senkronize ettiyse görünecektir aksi takdirde sizin senkronize etmeniz lazımdı.

      Sil
  27. Merhaba, s3 te sarz problemi yasiyorum. ilk aldigimda bi sikinti yoktu fakat zaman icinde yelefonu orjinal sar aleti gec sarz etmeye basladi. Farkki bi sarz aleti yada pc den sarz ettigimde ise sorun yok yani yine bir iki saate doluyor.suansa sarzim cok cabuk dusuyor. Normalde tam 1 gun yeterken simdi gunde iki kez takmak zorunda kaliyorum...sizce indirdigim bi uygulama mi alttan calisiyor ya da ben mi yanlis kullaniyorum? Birde telefn cebimdeyken kapanmaya basladi.uzerine cebimde diiilkende uzerine baski olunca kendi kendine kapaniyor telfon.sizce bunlar neyden kaynaklaniyor olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bataryanın yanlış kullanımından kaynaklanıyor olabilir. Eğer batarya seviyesi %30un altına düşmeden şarj ediyorsanız ve bunu üzün süre yapıyorsanız veya telefon şarja takılıyken aktif bir program kullanıyorsanız bu tip şeyler olabilir. zaten her yıl yeni batarya almakta fayda var. telefon ısınıyorsa altta açık uygulamalar vardır uygulama yöneticisini kontrol edin gereksiz programları kaldırın.

      Sil
  28. Merhaba s3 kullanıcısıyım programlara nasıl şifre koyabilirim resimlere videolara ve whatsapp'a

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sorunu nasil cozebiliriz bende bunu istiyorum ama daha bulamadim android markette var program ama telwfonun kendi ozelligi yokmu galaeriyi sifrelemek

      Sil
    2. Malesef telefonun böyle bir özelliği yok, ekstra uygulamalarla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

      Sil
  29. Galaxy s4 kullaniyorum
    Rehberimbe olmayan bi numara aradiginda ekranda engellenen kara listesine ekle cikti ekledim ve daha geri alamiyorum o listeye nerden giricem nerden ulasicam yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehberden > Ayarlar kısmına girin, engelleme seçeneği altından ulaşabilirsiniz.

      Sil
  30. s3 üm internete bağlıyken devamlı oyun reklamları geliyo bildirim paneline ilaveten bu oyunların resimleri de galerime otomatikman klasör oluşturup oraya kaydediliyor... bunu nasıl kapatabilirirm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yüklediğiniz güvenilir olmayan bi uygulama yapıyor. Google play marketten "TrustGo Ad Detector" adlı uygulamayı indirin, bunu yapan uygulamayı tespit edip, silerseniz sorununuz çözülecektir.

      Sil
  31. Samsung S II kullanıyorum instagram ki ifadeleri kutucuk şeklinde görüyorum bununla değiştiririm ayrıca bende de olur mu bu ifadeler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz ifadeler iphone cihazına uygundur sizde androidin belirlediği karakterler görülür.

      Sil
  32. 9 Dakikalik bir video cektim sonra videonu baska bir klasore tasidim.Video acilmiyor uzerine "bu video oynatilamaz"yaziyor.Ne yapa bilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoyu usb kablo aracılığıyla bilgisayara gönderip orada açmayı deneyin eğer sorun devam ediyorsa video uzantısında bir problem olabilir

      Sil
  33. mrb s3 mini kullanıyorum. rehberimdeki bazı numaraları silmeye çalışırken kişi birden fazla kayıt örneği içeriyor, rehberde gizlenecektir silinmeycektir diyor. nasıl silerim tamamen. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, rehbere girin devamında ayarlardan(sol alt tuşu kullanarak) açılan pencerede "görüntülenecek kişiler" ibaresini seçin, daha sonra "tüm kişiler"i seçerek rehber silmek istediğiniz kişinin tüm içeriğini silin.

      Sil
  34. merhaba s3 kullanıyorum ve ınstagrama video ekleyince çoğu videoların sesi bozuk çıkıyor nedeni ney ve nasıl düzeltebilirim ?

    YanıtlaSil