Cuma, Ağustos 17

Download Mod ve Recovery Mode Nedir?


Download Mod
Cihazı bu moda almak için ses kısma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız ve çıkan uyarıyı da ses açma tuşuna basarak geçmeniz gerekli.

Telefon bu modda iken;
- firmware yüklemesi (odin ile, tar veya md5 uzantılı)
- kernel yüklemesi (odin ile, tar uzantılı)
- bazı custom rom yüklemeleri (odin ile, tar uzantılı) yapabilirsiniz. Bu işlemlerin hepsinde Odin programını kullanmanız gerekir. 

Recovery Mod
Cihazı bu moda almak için ses açma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basıp ekrana görüntü geldiğinde sadece güç düğmesini bıraktıktan sonra recovery menüsü gelene kadar diğer tuşlara basmanız gerekli.

Telefon bu modda iken;
- telefonun sdcard bölümünün ana dizininden update.zip isimli modifikasyon dosyası yüklenebilir (install sdcard:update.zip)
- kullanıcı verileri silinip fabrika ayarlarına dönülebilir (wipe data/factory reset)
- kurulumlarda geçici olarak depolanan sistem verileri temizlenebilir (wipe cache partition)

Önemli Not
- Download moddan çıkmak için bataryayı çıkartıp takabilir yada güç düğmesine 10sn basılı tutarak yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz
- Recovery moddan çıkmak için üstteki iki seçeneğe ek olarak recovery menüsünde bulunan restart/reboot komutunu da kullanabilirsiniz.

4 yorum:

  1. samsung galaxy ace kullanıyorum hafıza kartı bölme işlemini telefonum kaldırırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafıza kartının boyutunu normal olarak kaldırıyorsa bölme işleminde bir sıkıntı olmaz fakat tek bölümlü bir kart kullanmak daha sağlıklıdır.

      Sil
  2. ben recovery moduna alamıyorum ne yaptıysam . galaxy s3 mını benım. 4.1.2 yukledım odınle acılmıyo telefon ne yapabılırım ?

    YanıtlaSil
  3. telefonun ekran bozuldu root atmaya çalışırken ne yapabilirim acil kapama batarya çıkarma işe yaramadı acilllll

    YanıtlaSil