Pazar, Mart 10

Android 4.1.2 Yükleme Rehberi


Malumunuz Samsung güncellemeleri bölgesel farklılık gösterdiği için, yani başka bir deyişle ülkelere farklı aralıklarda sunulduğu için yenilikleri bir süre beklememiz gerekiyor. Ülkemiz kullanıcıları da genel anlamda bu yeniliklere en son kavuşanlardan oluyor. Geçtiğimiz günlerde Galaxy S II için Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi yayınlanmış ve bizler de detayları sunan haberimizi sizlerlepaylaşmıştık. Exynos işlemcilerde ortaya açık sebebiyle geciken güncelleme için ülkemiz kullanıcıları hala bir bekleyiş içerisinde.
Güncellemenin getirmiş olduğu yenilikleri tekrar hatırlatacak olursak; ProjectButter kapsamında daha hızlı ve akıcı sistem, Touchwiz Nature arabirim,yenilenen kilit ekran, direkt arama,Smart Say, Pop-up Play geliştirilmiş kamere yetenekleri, Galaxy S III tabanlı yeni widget’lar, yeni bildirim ekranı, 2 farklı ana ekran modu ve Google Now.
İşte hazırladığımız bu haberde uygulayacağınız yöntemlerle artık beklemek zorunda kalmayacak ve tüm yenilikleri hemen tecrübe edeceksiniz. Galaxy S II için Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesini odin aracılığıyla telefonumuza kuracağız.
Söz konusu yüklenen rom resmi bir güncelleme ve telefonunuzu garanti dışına çıkarmaz. Ayrıca ülkemiz için yayınlanacak güncellemeyi de yine aynı yöntemleyükleyebilirsiniz.
Not: Yükleme talimatlarını lütfen dikkatli okuyun. Bigisayarınızda Kies uygulaması var ise kapatın. Bir de sunacağımız yöntem I9100G modeli için uygun değildir ve denemeyin. Telefona zarar verebilirsiniz.

YÜKLEME TALİMATI

1- Buradan odin uygulamasını indirin. İndirdiğiniz dosyanın içeriğini bir klasör oluşturun ve içerisine atın. (Örnek: Rom yükleme klasörü)
2-Buradan ise Galaxy S II için Android 4.1.2 romunu indirin. Yine indirdiğiniz romu oluşturduğunuz klasör içerisinde çıkartın.
3- Telefonuz açık bir durumdayken USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve bir süre driver’ların yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra bağlantıyı kesip, telefonu kapatın.
4- Şimdi telefonu kapatın ve (Ses Kısma Ses Kısma + Home + Güç ) tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza bir uyarı gelecek ve bu uyarıyı ses yükseltme tuşunabasarak geçin.Telefon Download yani Odin Modu’na geçecek. Alttaki görsele göz atabilirsiniz.
5- Daha sonra ise indirdiğiniz dosyalar içerisinde Odin3 v1.85 uygulamasını çalıştırın. Telefonunuzu odin modunda USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Odin uygulamasının sol üst bölümde yer alan kutunun sarı renkli olmasına dikkat edin. Sarı renk programın telefonu tanıdığını gösterir. Aşağıdaki görselde olduğu gibi.
6-Odin uygulaması üzerinde herhangi bir işlem yapmayın. Sadece PDA yazan bölümü tıklayın ve karşınıza çıkan pencerede masaüstüne açtığınız klasörü bulun (Rom yükleme). Bu dosya içerisinde .tar uzuntılı dosyayı seçin. Örnek görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.
7-Odin programı üzerinden Start butonuna basıp yükleme işlemini başlatın.
8-Yükleme işlemi 3 ya da 5 dakika kadar sürmektedir. Bittiğinde ise Odinprogramının sol üstünde yer alan kutu yeşil renkli olacaktır. Aşağıdaki görselde olduğu gibi.
10. Yükleme sonrası cihazınız yeniden başlayacaktır. İlk açılış normalden daha uzun sürmektedir. Herhangi bir problem yok!!
Kurulumu yaparak Galaxy S II‘de Android 4.1.2 Jelly Bean keyfini çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder