Pazar, Mart 10

Google Nexus 7 Rootlamak


Asus’un ürettiği Google Nexus 7 sadece uygun satış fiyatları yüzünden “dost tablet” olarak anılmıyor. Çoğu kullanıcı tam sistem erişimi sayesinde yeni oyuncaklarının derinliklerine inerek örneğin Custom ROM’ları ya da Titanium Backup gibi uygulamaları cihazlarına kolaylıkla kurabiliyorlar. Hepsi bir arada Google Nexus7 Toolkit’in sunduğu kolay kullanım sayesinde tüm engellemelerden kurtulabiliyorsunuz. Bu uygulama tek bir adımda ön yükleyici kilidini açıyor, engelleme erişimini yapılandırıyor ve Superuser, Busybox ve ClockworkMod Touch Recovery gibi önemli ekstraları cihazınıza kuruyor. Ancak bunun bir dezavantajı bulunuyor. Engellemenin kaldırılması esnasında tüm veriler siliniyor. Bu yüzden Google hesabı üzerinden otomatik olarak yedeklenmemiş tüm önemli verilerinizi manuel olarak güvenlik altına almanız gerekiyor. Manuel yedekleme işlemi için mükemmel bir ücretsiz yazılım olan MyPhoneExplorer’i tavsiye ediyoruz.
ÖNEMLİ Google Nexus 7 ToolKit’in en güncel sürümünü internetteki XDA-Developer sayfasında ve başka birkaç alanda daha bulabilir ve buralardan indirebilirsiniz. Genellikle bu dosyalar örneğin virüs gibi zararlı bileşenleri içermiyor.
Google Nexus 7 ToolKit’i yüklemek ve çalıştırmak
Sizin için en iyisi Google Nexus 7 ToolKit’i forum.xda-developers adresinden indirmek olacaktır. Bunun için “Search all Forums” alanına “Google Nexus 7 ToolKit” yazın ve hemen yanında yer alan büyüteç simgesine tıklayarak arama işlemini başlatın. Konuyla ilgili forum başlığı ilk sırada yer alacak.
İndirme işleminin ardından “Google Nexus 7 Toolkit v3.2.0.exe” dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatın. Karşınıza gelen yönetici haklarıyla çalıştırma penceresine “Evet” yanıtını verdikten sonra yazılımın kurulum sihirbazındaki yönergeleri “next”e tıklayarak geçin.
Gerekli bileşenleri seçmek
Daha sonra kurulum aşamasında sadece yazılımın mı yoksa PC ile tablet arasındaki bağlantıyı sağlayan sürücülerin mi kuruluma dâhil edilip edilmeyeceği sorulacak. Net bir karar veremediyseniz her ikisini birden işaretleyip “Next”e basın. NOT Google Nexus 7 Toolkit ile cihazınızı eski orijinal konumuna döndürmeniz mümkün. Bunu gerçekleştirmek için “9″ seçeneğini işaretleyin ve ekranınızdaki yönergeleri takip edin.
Dahası Google Nexus 7′deki tüm verileri yedeklemeniz mümkün (bunu kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bu özelliği çalıştırmak için “2″ yazmanız yeterli. Böylelikle dahili hafızadaki tüm kurulmuş olan uygulamaları ya da tam bir sistem yedeklemesini tercih edebiliyorsunuz. Böylelikle araç, cihazınızdaki tüm bilgileri bilgisayarınıza yedekliyor.

NASIL YAPILIR

1
HIZLI BOOT MOD’UNDA BAŞLAMA Tableti kapatın ve hızlı önyükleme mod’unda başlatmak için ses ile açma kapatma tuşuna basılı tutun. “LOCK STATE – LOCKED” uyarısıyla cihazınızın henüz engellemeyi iptal etmediğini göreceksiniz.
2
GOOGLE NEXUS 7 TOOLKIT’İ BAŞLATMAK Eğer kurulum penceresi hala açıksa “Close”a tıklayın. Simgesinden yararlanarak Toolkit’i başlatın. Penceredeki komut satırına “No” yazarak ücretsiz sürümünde etkin olmayan özellikleri güncellemeyi iptal edin.

3
TABLETİ BİLGİSAYARA BAĞLAMA Tabletinizi bir USB kablosu yardımıyla bağlayın. “23″ yazın ve daha sonraki gelen tuşla ekranı güncelleyin. Şimdi seri numarasını üst kısımda görebileceksiniz. “8″ değerini girerek tüm hack’leme işlemini aynı anda başlatın.

4
BOOT LOADER’I AÇMAK İlk soruya “Yes” yanıtını verin. Tablette “Yes” seçeneğini ses tuşunu kullanarak işaretleyin ve “Power” tuşuyla onaylayın. Akabinde tabletiniz yeniden başlayacak ve bir sihirbaz penceresiyle kullanıma açılacak.

5
KURULUM VE USB AYIKLAMA Takip eden prosedürü Google Nexus 7′nin ilk kurulumundakiyle aynı biçimde gerçekleşti rin. Temel yapılandırma tamamlandıysa “Settings”den “Developer options”ı devreye sokun ve “USB Debugging’! etkinleştirin.

6
ENGELLEME VE İLAVE KURULUMLAR Toolkit USB ayıklama mod’unun etkinleştirildiğini derhal algılıyor ve işlemlere devam ediyor. Artık tabletiniz hızlı ön yükleme mod’unda çalışacak. Daha sonra BusyBox ve CWM Touch Recovery gibi ilave yazılımlar sisteminize kurulacak.

7
HATALARI ONARMAK Sürücüler genellikle sorunlara yol açıyor. Eğer Toolkit, hızlı ön yükleme mod’unda bilgisayarınıza bağlanan tabletinizi tanımazsa, “1″ ve “2″ seçenekleriyle sürücüleri tekrar yükleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder